Available in: Bahasa   Turkish   English   Go to media page

Dünya İnsanlara Birşey Vermez

Sultan ul-Evliya

Mevlana Șeyh Nazım Adil El-Hakkani

Cuma, 4 Eylül, 2009|Lefke, Kıbrıs

Dünya insanlara birşey vermez. Görülmeyen bir dünyaya görünmeyen varlıklar. Görünmeyen, bilinmeyen alemlerdir. İnsanlar için açık birşey değildir. Yüzde yüz eğer göremessen, ama belki herkez inanmalı ki bu dünyada bir başlangıç vardı. Onun baslangıcı bilinmez. Bilinmeyen herşey vâr olmuştur. Kimse kendi kendine vâr olamaz. Eğer birisi kendi kendine gelirse, kendi isteğinle... hayır bu dunyada vâr olması imkansızdır. Bu dünyada ve gezegenimizde birşey aniden vâr olmaz. Uzayda birşey aniden vâr olursa, gezegende, bunda bir sorun vardır. Bizim dünyamız vâr olmamıştı ama şimdi vâr olmuştur ve onun üstündeyiz ve sayısız varlıklar vardır üstünde doğuda ve batıda, kuzey ve güneyde sayısız yönleri vardır ve çok acayip olaylar var olmaktadır. Kendi etrafınada kimse diyemez ki, birşey kendi etrafında döner diye. Sormak gerekir bunları ve cevap verilmeli. Bu güne kadar sıradan insanlar birşey dememiştir veya cevap vermemiştir. Hergün güneş doğar: sabah ve akşam batar. Evet, herkez görür bunu. Ama zannediyormusunuz ki kendi kendine doğar ve batar? Bunu derseniz sizin aklınızda bir sorun vardır. Bizim ihtiyacımız olan iman etmektir, çünki bir cevap veremessin böyle bir soruya. İmansız, inanmadan açıklama yapamassın.

Kimse bir anlayış getiremez, insanoğlu için, güneşin doğuşu ve batışı için. Eğer sorarsan nedir bu görünmez kuvvet? Derler, "Bu gezegeni vâr eden Allah yoktur demektir." Bu inkar etmektir Allah 'ı, Yaratanı. Başka bir şey sana memnuniyet vermez aklına, kalbimiz memnun olmaz Allah yok demekle. Ama israr ediyorlar çünki öğretmeni şeytandır. Insanlara Allah yoktur demek. Eğer Allah yoksa bu alemler nerden geldi? Sen mutmayin ol, kendin için veya başkasi için. Eğer Allah yoksa, nasıl vâr olmuştur bu alemler ve uzaylar? Söleyin, memnun olun. İlimlerinizle hiçbirzaman yapamazlar ama 21. yüzyılda yaşıyoruz. İnsanlar derki, "positif ilim dönemidir." Getirin bir ispat yada inanın ilahi ilimlere. İnsanların başlangıcından tâ bugüne kadar ulaşmıştır, nasıl olur böyle olaylar, böyle yaratılanlar?

Nasıl olmuştur? Sorun mesela, bir karınca vardır ama zannediyormusunuz ki kendi kendine olmuştur. Nasıl böyle birşey söylersiniz? Ama insanlar ulaşmıştır, ikinci bir cahiliye dönemine. Ve bütün sorunlar, insanlara gelen her kötülük, insanlara gelen, bir sebebi vardır çünki insanlar 21. yüzyılda memnun değildir akıllarında ve kalblerinde. Akıllarına bir cevap vermiyorlar. Şimdi insanlar inanmayı red ediyorlar. Eğer iman'a gelmezlerse hiçbirzaman kendilerini sorunlardan, acılardan ve çilelerden kurtaramazlar, vede bedenimize sorunlar gelir ve aklımızı yok ederiz. Ilmimizi sağlam temel üstüne kurmamız gerekir. Kuramassak değeri yoktur.

Şimdi bakteriler var. Bakteriler belki 1 milyon vardır. Onlar belki bir karınca kadardır. Kim onları, o küçükleri vâr etti? Ve şimdi başka bir varlık vâr etti. Araştırmalarda başka bir varlık çıktı: "dokunulamaz ve görülemez," derler ki, virus. Onlar biliyorlar ki vâr olduğunu ama hiçbirzaman görüpte onun sırrını öğrenmezler, ve virus, subhanAllah sayısız çeşitleri vardır. Kâdir Allah , sonsuz kudret okaynusları alemlerin Rabbine. Yaratır. Hiçbirzaman karınca gribi, kuş gribi, hayır, domuz gribi, başka bir ceşit virus var. İnsanlar ondan titrer. Soruyorum, o nedir? Birşeyden korkuyorsun ama göremiyorsun. Mikroskoptan ancak görürsün. Nasıl korkarsın? Virusun ağazı, dişi varmı? Isırırmı seni? Midesi varmıdır? Zehir kullanıyormudur ki? Gizli bir kuvvete sahipte zehir mi saçıyor. Ağazına onun kim zehiri koyar? Söyleyin doktorlar. Bazı doktorlar vardır, derler ki, bu virus mükemmel bir yaratıktır çünki alemlerin Rabbi mükemmel olmayanı yaratmaz. Mükemmeliğe sahiptir.

Allah, Allah...

Soruyorum doktorlara, "Neden korkuyorsunuz? Ağazı varmı?" Belki derler ağazında zehir varmı?

"Olabilir, bir yol arıyoruz virusu yok etmek icin."

"Çok kolaydır. Bir cımbızla tutarsın. Böyle bir cımbızla tutarsın o şeytan virusu boynundan ve onu ve o cimbızı... akılsiz insanlar bilmez, cok kolaydır. Virusun birisini al, başka bir doktor getir yakalasın onun ayaklarını, baska bir kisi, uzmanda başını yakalasın, başka bir uzmanda ağazını açsın zehir koysun icine, ağazına böyle yapsın. Yolu yoktur kendinizi kurtarmanın. Sadece böyle yol vardır. Yaparsanız kurtulursunuz. O küçükler sizi yiyecektir, en iyi muameledir."

"Gazetelere yazalım: Şeyh yeni bir yol bulmuştur domuz gribini çözmek için!"

Allah affetsin. Allah Allah Ya Rabbi! oh Ya Rabbi tövbe. Günahlarımızdan dolayı Allah böyle mudafasız varlıklar göndermiştir büyüklenen insanları aşağa düşürmek için. Gelin inanın alemlerin Rabbine. O kurtarabilir herkezi, yoksa o küçük şeyler sizi yer baştan sona kadar ve sizi toz yapar mezar için. Ey insanlar, şimdi 15 gün mubarek Ramazan'a geldi. Çok çabuk geçiyor.

Peygamber Efendimiz ' in haberidir: kıyamet günlere ait zaman daha kısalacak ve hızlanacak. Haftalar gün gibi geçecek, günler bir saat gibi geçecek, son günlerin işaretleridir. Kıyamet günü yaklaşıyor. Ey insanlar! İman edin ve kendinizi kurtarın. İnanmassanız aşağa düşersiniz. Biz af diliyoruz, biz himmet istiyoruz. Mümkün olduğu kadar iman edin, iyi ahlaklı olun, iyi ameller işleyen olun. Bu ilahi huzurda makbuldur, bahsedilmiştir, Allah bahsetmiştir kimseye bahsetmediğini: Peygamber Efendimiz ' in yolunu takip edin.

Allahhumme salli ve sellim ala

Nebi ya Muhammed aleyhis selam

Salaten tedumu ve tuda ileyh

Memerehleyali ve tule devam

Düşünmeniz için yeterlidir. Allah sonsuz rahmet okyanuslarından versin. Şimdi bereket zamanıdır: bütün hastalara şifa diliyorum.

UA-984942-2