Available in: English   Dutch   Go to media page

Ware Kennis is Hemelse Kennis

Mawlana Shaykh Nazim al-Haqqani

15 November 2009, Lefke Cyprus

Madad ya Sultan, madad ya Rijaal. Allahu akbar kabeera, alhamdulillah katheera subhaanAllah wa bihamdihi bukratan wa aseela.

(Mawlana staat op) La ilaaha illa-Llah, La illaaha illa-Llah, La ilaaha illa-Llah, Sayyidina Habiballah Muhammad (saw). Alle lof, alle glorie voor onze Heer Almachtige. Als Hij iemand geeft, kan niemand het voorkomen. En Allah de Almachtige eert zijn meest geliefde met zijn Goddelijke Nabijheid. De Profeet (saw). Oh Profeet (saw) wij vragen om uw bemiddeling. Wij willen graag dat u blij bent met ons, uw verzoek zal nooit geweigerd worden

(Mawlana zit weer).

En wij vragen onze meesters. Wij vragen steun. Want hij is de meester van deze planeet. Hij is degene die het dirigeert om zijn as. Hij dirigeert deze planeet, en ook de loopbaan van het zonnestelsel en ook de loopban van de melkweg. En er zijn sommige andere meesters. En onze meester heeft de macht om te zorgen voor onze planeet. En Allah de Almachtige eert de afgevaardigde die werkelijke afgevaardigde zijn en een ware afgevaardigde vertegenwoordigen. Hij schenkt hen zulke hemelse krachten, en al de hemelse krachten naast het Goddelijk niveau zal verdwijnen (in vergelijking). Want het absolute koninkrijk, de absolute territoria, de absolute domeinen, absolute oceanen, ontelbare, en eindeloze scheppingen op onze planeet.

We zitten nu op deze planeet. Maar het zal kleiner zijn. En maakt een atoom zo klein. Maar in onze beleving is het zo groot, grenzeloos. Het is zo groot, het is ontelbaar. Wij zeggen, dat we proberen te balanceren op deze planeet. Maar dat is een sprookje, het is hun verbeelding. Het is geen realiteit, want het is onmogelijk voor de mens om een maatstaf voor het gewicht van deze planeet te kunnen geven. Je moet een balans op twee plekken hebben. Je kunt onze planeet plaatsen en een tweede, om naar het gewicht te kijken. Mensen zeggen zus en zo, maar dat maakt niet uit, dhaalik mablaghahum mina'l-`ilmi, dat is volgens hun zeer beperkte kennis. Ze proberen de mensen wat te geven voor hun begrip. Als een persoon erover nadenkt, kan hij/zij iets begrijpen.

Ik verbaas me altijd over de snelheid van deze planeet. Hoeveel mijlen per seconde (beweegt het)? Ik heb nog nooit een antwoord gehoord op een dergelijke vraag. Wat is de snelheid? Zelfs een kleine auto, er is een snelheidsmeter die laat zien hoe snel het gaat. En mensen kijken en begrijpen. Maar deze kleinste hemellichaam, het is onmogelijk voor iemand om te zeggen wat de snelheid is. Niet tweede, derde, vierde en we kunnen omhoog, omhoog, omhoog. En we delen kleiner en kleiner, zo veel als je je kunt indenken wordt de tijd verdeeld. Niet de tweede, niet de vierde niet de vijfde en je kan hoger en hoger gaan, en de tijd wordt minder, minder, minder. Hoeveel je je ook kan verbeelden, tijd wordt minder.

Onmogelijk is verboden, verboden, dus niet proberen. We begrijpen alleen "zekere / zichtbare" kennis. En daarom vraag die achteloze mensen, "Wat zeggen jullie over onze planeet over de snelheid per seconde? Of per minuut? Of per uur? Of per dag?" Niemand kan een exact antwoord geven. Dat betekent, wat zij beweren 'zekere' kennis te begrijpen. Het is waar voor hen, ik vraag iets wat niet van hun kennis is. En ze zijn zo dom, ook al kunnen ze de snelheid per seconde niet bepalen, ze beweren te weten over het begin van dit universum. Die 'Big Bang', waar haal je dat vandaan? Je bedriegt mensen, om mensen niet omhoog te laten kijken, maar altijd omlaag. Zoals dieren omlaag kijken, geen enkel kijkt omhoog. Behalve bani Adam (a), mensheid. En jullie kijken, tot waar kijken jullie? Zulke domme mensen.

Ik las een week geleden in de krant dat de grootste telescoop in Amerika, hoe heet deze? (Pallmore). Ze bereiken het diepste punt van het universumen hebben iets, dat zeggen ze. Dat is een grote explosie daar, en ze beweren dat onze telescoop of radio-actieve telescoop iets van die explosie heeft opgevangen. Dat is gebeurd, die explosie, in 15 biljoen lichtjaren is gebeurd. Hoe kunnen ze dat zeggen? Wat is dat voor gekkigheid? Zo bedriegt Shaitaan om te zeggen "15 biljoen lichtjaren". De stralen van zon overbruggen in vijf minuten de afstand van 150 miljoen kilometer afstand. Hoe kun je zeggen '15 biljoen lichtjaar'? Jullie beweren dat te hebben opgevangen. Wat is dat voor gekkigheid? Allahu akbar. Als je zulke afstanden kunt bereiken, 15 biljoen lichtjaar. Hoe bereik je dat en zegt dat dit grote universum maar een kleine atoom was die explodeerde? Geen enkel hoofd kan dit bevatten. En ik kan je laten zien, die krant die je dit nieuws heeft gebracht. vraag hen het ze te laten bewijzen. Ik zeg dat ze liegen. Onze mentaliteit accepteert zulke gekkigheid niet. Hoe kan een grote universum door een Big Bang zijn ontstaan met zulke afstanden? Zij zijn dienaren van Shaitaan, geen dienaren maar slaven. La hawla wa la quwwata.

Nu vragen we om een opening voor een klein begrip, om iets te begrijpen en vast te houden. Die dommen die zeggen dat zij alleen 'zekere' kennis volgen. Is dat jullie 'zekere' kennis? Niemand kan dat precies beantwoorden, dat betekent dat wat zij beweren, en ze zeggen dat het tijdstip van die explosie om ons te bereiken heeft 15 biljoen lichtjaren nodig was. Wat is deze onzin? Hoe kunnen ze dit verklaren, hoe kan dat? La illaaha illa-Llah, La illaaha illa-Llaah, zo houd Shaitaan ze voor de gek. Ze zeggen 15 biljoen lichtjaren van de zon. De stralen bereiken ons in vijf minuten en tussen ons zit een afstand van 150 miljoen kilometer. Je verklaart dat je die gebeurtenis hebt vastgelegd. Wat is deze onzin? Allahu akbar Allahu akbar.

Hoe kun je zeggen dat dit enorme universum explodeerde en alles verscheen? Niemands verstand kan dit dragen. Wat is dat? En ik zal je laten zien dat de krant het nieuws geeft. Ik vraag je het te laten zien, ik vertel geen leugens nee, maar zij zijn leugenaars, om te zeggen dat het begin van het universum alleen één atoom was en het explodeerde en en er kwam iets groots. Mentaliteit accepteert nooit deze onzin. Een atoom, hoe kan het het gehele universum bevatten? Waar is het begin? Door die Big Bang? Hoe kun je komen met zulke enorme en vreselijke afstanden? Zij zijn leugenaars, ze zijn dienaren aan Satan. Niet dienaren, maar slaven en de meest slechte slaven. La hawla wa la quwwata.

Ja nu spreken we over iets om een klein opening te creeeren voor het begrip in de mentaliteiten van mensen. En we staan erop dat de domme, degene die zeggen dat ze alleen zichtbare kennis volgen, is dat je zichtbare kennis? Schaam je je nooit om dit te zeggen? Geen schaamte, want het zijn geen gelovigen. Want ze zijn volgelingen van Satan, Satan's studenten. Wat wij vragen, laat hen een schrift of verslag maken om het te weten, hoe het gebeurde. Alleen maar fantasie en hun fantasie maken ze als realiteit. Subhaanallahi 'l-`aliyyu 'l-`adheem. Oh onze Heer, houd ons geloof, begrip en geest bij ware realiteiten. Ze proberen mensen alleen dit punt te geven, om een weg te vinden naar realiteit, en realiteit heeft ware kracht nodig om dat punt te bereiken.

Ze zijn zo trots, ze vergeten dat hun kennis, wat ze nu verkondigen, ze kunnen misschien 40 jaar of 50 jaar, 60 jaar oud zijn. Maar later zullen ze ondervinden dat hun kennis zal wegsmelten, en als we 80, 90 jaar worden. Als je hen vraagt wat hun naam is,

"Huh mijn naam, een moment, (Mawlana pakt een tijdschrift) hmm, ha, mijn naam is John Winston."

"Ken je jouw naam niet?"

"Ik weet het, maar soms ben ik druk en weet ik het niet meer. Daarom schrijf ik hier op, als iemand mij vraagt wat mij naam is, dan kijk ik vlug, en dat ik een christelijke priester of hoofd rabbijn ben. Maar wat wat was mijn naam? Daarom kijk ik."

Hun kennis komt uiteindelijk op het nulpunt terecht. Ben je gelukkig? Ze moeten hun hoofden op aarde plaatsen met hoogste respect en met hoogste glorie voor hun Schepper. Dat is hun eer. Niet om hun namen op papier te schrijven en als je ze vraagt wie je bent

.

"Oh mijn liefje wat was mijn naam?"

"Huh, je vraagt het? (Mawlana doet bril op)"

"Oh mijn liefje, hoe oud ben je?"

"Ik weet het niet, ik ben het vergeten."

"Ja ik weet het mijn liefje, we zijn 50 jaar getrouwd. 50 jaar van jou en 50 jaar van mij maakt 100 jaar."

"Ja je bent slim, je was een belangrijke onderwijzer aan de academie, ja, oh mijn liefje."

"Oh meneer, wie is je vrouw?"

"Mijn vrouw? Oh mijn liefje, wie was mijn vrouw?"

"Oh mijn liefje, vergeet je mij en kijk je naar een ander?"

"Nee, ik zeg dat niet, maar ik vergeet het, wat was je naam?"

"Ik ben 50 jaar je vrouw en je weet mijn naam niet meer? Thuuuu (spuuggebaar)"

Gelukkig? Hun kennis komt omlaag want hun kennis werven ze van Shaitaan, daarom wordt het minder en minder. En uiteindelijk weten ze niets meer, ze vergeten alles.

Maar degene met hemelse kennis zijn zoals leeuwen. Zitten en weten niets, spreken en iedereen denkt dat hij alles weet. Dat is kracht van profetie. Profeten, hun krachten worden nooit minder maar meer en meer, want ze komen dichterbij de hemelse niveaus en hun wordt een kracht, dat tot hun spiritualiteit behoort van de hemelen, geschonken.

Oh mensen, zeg la illaaha illa-Llaah, la illaaha illa-Llaah, la illaaha illa-Llaah, MuhammadunRasulullah (saw) (Mawlana staat op en zit weer). We geven onze meeste respect aan Allah de Almachtige's vertegenwoordiger Sayyidina Rasulullah (saw). Oh mensen, volg Shaitaan niet. Uiteindelijk zul je alles vergeten en je vergeet jezelf. Je zult vragen,

"Oh mijn liefje weet je dat voordat ik 80 was, wat ik was?"

"Oh mijn liefje wat vraag je?"

"Want het komt naar mijn geheugen alsof ik een ezel was voordat ik 80 werd, toen ben ik veranderd naar mens?"

"Wat zeg je? Oh mijn liefje, heb je je verstand verloren en je kennis, wat zeg je?"

"Ja, het is een ware realiteit, mijn liefje ik herinner me dat je een vrouwelijke kat was."

"Huh? Was ik een vrouwelijk kat en jij was een ezel?"

"Dat is onze kennis, dat we nu het topput van kennis hebben bereikt."

"Oh mijn liefje kijk me aan, ik ben hier niet daar. Je kijkt naar die vrouw niet naar mij, je hebt je geheugen verloren mijn liefje."

"Nooit heb ik het verloren, maar misschien heb jij het verloren."

"Ik heb het verloren?! Nee jij heb het verloren, waar is mijn stok? "

"Nee, wees niet boos mijn liefje, ik test of je je 'zekere' kennis nog hebt."

"Jij komt tot het niveau van negatieve kennis, maar ik sta op het niveau van zekere kennis."

"Waarschijnlijk dat je vanavond zoiets zegt. Morgen kun je van gedachten veranderen."

"Oh mijn liefje ik denk het ook. Want 's avonds verandert alles en 's ochtends als het rijzen van de zon."

" Hoe rijst de zon, oh mijn liefje?"

"Onze zichtbare kennis professoren zeggen dat in de nacht de kracht van de zon omlaag gaat naar duisternis. Daarom zal alles in ons geheugen in duisternis zijn, maar morgenochtend zal onze' zekere' kennis professoren zeggen dat een andere wezen de zon naar boven haalt en ze zeggen hallo maula, hallo maula, (Mawlana zingend) zoals dit bidden ze en dragen het omhoog. En als de zon rijst zal onze leven omhoog gaan en we komen in een nieuwe ruimte terecht, iedere dag verandert onze ruimte."

"Mijn liefje, je zal een filosoof zijn, volg, om nog veel meer geleerd te zijn. Heb je zoiets gezien?"

"Ja, mijn liefje 's nacht doe ik mijn bril op en overdag doe ik het anders op om het verschil te maken tussen dag en nacht."

"Oh mijn liefje, je bent zo slim, als je niet zo slim was dan was ik niet met je getrouwd."

"Ik ben blij dat ik met je getrouwd ben, en dat je niets weet en dat ik alles weet."

"Wat zeg je? Ik leer het je en je zegt dat ik niets weet?"

"Omdat, mijn liefje, ze leren aan de academie en we onderwijzen onze studenten wat zichtbare kennis is ten opzichte van onzichtbare kennis. Onzichtbare kennis wordt gerepresenteerd door de nacht. En zichtbare kennis representeert de dag. En soms mixen we duisternis en licht en soms zeggen we iets waar je niet zorgvuldig over moet zijn. Bedankt, je kunt gaan."

"Nee ik ga niet ik wacht op mijn man die moet komen. Hah, wanneer kwam je? Welkom aan jou meneer, wanneer ben je gekomen?"

"Ik doe mijn bril op, ik zocht je, omdat ik mijn bril kwijt was. We kunnen gaan"Ze houden elkaar vast en zingen en gaan weg.

Dat zijn de laatste dagen van de mensen van zichtbare kennis in de laatste dagen van hun leven. Oh mensen, ware kennis geeft mensen meer kracht, licht, plezier. Ja meneer, en 'zekere' kennis komt van Shaitaan. Ze laten ons zo worden. Maar ware kennis, ik denk dat dat hemelse kennis is. En wanneer hun laatste dag aanbreekt gaan ze als grommende leeuwen.

Moge Allah (swt) ons vergeven, wat zullen we doen? Soms moet ik een voorstelling maken voor de mensen. Assalaamu `alaikum, oh mijn luisteraars, hoe gaat het met je? Vanavond slapen jullie niet, zoals de andere nachten. Open je ogen en je harten en kom naar het kledij van hemelse licht. Je zult nooit een oude worden die alles vergeet, je zult altijd jong zijn.

Moge Allah (swt) ons vergeven

dome dome dome dome

dome dome dome dome

dome dome dome dome

dome dome dome dome

dome dome dome dome

dome dome dome dome

dome dome dome dome

dome dome dome dome

Als die ene man dat zegt tegen zijn vrouw, zal zijn vrouw vallen en ze zal zo blij zijn. Maar hij weet het niet. Ik leer het al de mensen, zeg met mij:

dome dome dome dome

dome dome dome dome

dome dome dome dome

dome dome dome dome

dome dome dome dome

dome dome dome dome

dome dome dome dome

dome dome dome dome

Fatihah.

44 minuten, een minuut mogen we zeggen Huuu huu huu huu huuu huu huu huuu

Heyyy heyyy heyyy huuu, deze jinns, jinns tasbih, ze zingen voor Sheikh Adnan. Hij is blij.

Ik was moe, nu ben ik weer verfrist.

UA-984942-2