Available in: English   Arabic   Turkish   Go to media page

Sâdıklar Aramızdalar, Onları Takip Edin!

Sultanul Evliya

Mevlana Şeyh Nazım Adil El-Hakkani

Pazar, Temmuz 11, 2010 Lefke, Kıbrıs

Allah Allah Allah Allah Allah Allah SubhanAllah

Allah Allah Allah Allah Allah Allah SultanAllah

Allah Allah Allah Allah Allah Allah AziyzAllah

Allah Allah Allah Allah Allah Allah Allah Allah SultanAllah

Ya Rabbi Zid Habibeke Seyyidel Evveliyn Vel Âhiriyn

Esselamun Aleyküm İbadallah. Sümme Selamu Aleyk Ya Sahibel Vakt. Ya Sahibel Vakt Ya Kutbul Mutesarrif…

Hayatımızda yapmamız ve anlamamız ve sâlihiynlerin yollarını takip etmemiz için bize gerekli olan; sümme selamu aleyküm katılanlarımız. Her şekil insanlardan katılanlar. Müslüman veya gayri-Müslüman. Hıristiyan veya Yahudiler. Budistler veya Hindular. Hepimiz Âdem ve Havva'dan geliyoruz. Ve herkes bu hayata geldiğine birşey bilmiyordu. Euzubillahimineşşeytanirraciym diyoruz. Bu dünyadır. Cenâb-ı Allah bizi bir süre için bu gezegende olmamız için gönderdi. Ve Rabbimiz bize sonsuz Rahmetinden ikram etmeyi sever.

Bu selam göklerdendir. “Selamun aleyküm” göklerdendir. Hepimiz o göklerden gelen selamın karşısındayız. Bu selâm burada ve buradan sonra insanlara şeref verir. Selâm insanlara burada ve buradan sonra hoşnutluk verir. Selâm insanlardan her zahmeti ve acıları ve çileleri alıp götürür. Öğrenmelisiniz. Biz yaratıldık ve bize öğrenmek emredildi. Bir kimse öğrenmezse onun seviyesi hayvanlar seviyesinde olur. Ama siz insan tabiatının bir üyesisiniz. Siz ilk insan olan Âdem’in mukaddes ailesindensiniz.

Bismillahirrahmanirrahiym diyoruz. Bismillahirrahmanirrahiym deyin; bu size burada ve buradan sonra şeref verir ve sizden bütün kötülüğü alır; sizden zahmeti alır. Bu gezegen iyi ve kötü şeyler ile doludur. İyi şeyler iyi kimseler içindir, kötü şeyler kötü kimseler içindir. Bu kadar basittir. Göklerden gelen ilk eğitim Âdem’e geldi; o bütün insanoğlunun babasıydı. Rabbimize secde eden ilk kimseydi. Ve Âdem’e emredildi. Göklerden Âdem’e gelen ilk emir neydi? “Ey Âdem! Iyilerden ol. Ey Âdem! Kötülerden olma.” Bu göklerden Âdem’e gelen Ilahi Emirdi. Âlemlerin Rabbinden Âdem’e hitap geldi: “Ey Âdem! Iyi bir kimse olmaya çalış. Kötülerden olmamaya dikkat et.” Bu Âdem (a)’a emredilen ilk Ilahi Emirdi. Ve de, “Ey Âdem! Çocuklarına iyilerden olmalarını bildir; kötülerden olmalarını değil” diye emredildi. İlahi Hitap; “İyileri severim, kötüleri sevmem.”

Esselamun aleyküm katılanlarımız. Sadece bu iki kelimeyi tutun, gidin. Başkalarını dinlemezseniz bu iki kelimeyi tutun ve burada ve buradan sonra mutlu olursunuz. İki kelime. Cenâb-ı Allah, “Ey Âdem! Ben iyi kimseleri severim. Ey Âdem! Ben kötülerden nefret ederim,” buyurdu. Bütün Peygamberlerin haberleri bu noktadaydı. İnsanları iyi kimseler yapmaktı; kötü kimseler değil. İyi kimseler rahmetli kimselerdir. Kötü kimseler lanetlenmiş olanlardır. İyiler kimdir? Onlar Ilahi Emirleri takip edenler ve kâinatta herşeye iyilik verenlerdir. Düşünmelisiniz ki Cenâb-ı Allah vâr olmasını istediği herşeyi sever. Eğer O istemezse asla yaratmaz. Onun için bu Ilahi Emirle herşeyde iyi bir kimse olmaya çalışmalısınız. Eğer herşeyin en iyisini yapmazsanız Ilahi Emre karşısınızdır.

Ey insanlar! Bütün Peygamberler bu noktaya geldiler. Onlar insanoğullarını iyi kimseler yapmaya çalıştılar. Âlemlerin Rabbi insanoğlunu bıraksa Şeytan her zaman insanları kötü, zarar veren kimseler yapmak ister. Cenâb-ı Allah asla böyle insanları sevmez. Şeytanın takipçileri burada ve buradan sonra asla bir zevk almazlar. Ey katılanlar! Bugünün dersini alın. Şeytanı takip edenler asla burada ve buradan sonra mutlu olmazlar. Ama iyiliği takip edenler burada ve buradan sonra kabul edilenler ve ödüllenenler ve şerefli kimseler olurlar, ebedi olarak. Şerefli bir kimse olmaya çalışın. Kabul edilmiş kimse, iyi kimse olmaya çalışın. Herkes bu yanlıştır diyebilir. Hıristiyanlar diyemez, Yahudiler diyemezler, başka milletler bu yanlıştır diyemezler. Âlemlerin Rabbi kötüleri sever diyemezler. Kimse âlemlerin Rabbi kötü kimseleri sever diyemez. Bu olamaz.124 bin Peygamberler Ilahi Mesajlarla iyi kimseler olmak için geldiler.

Insanlar neden bu kadar çok mezheplere koşarlar? Neden? Onlar ne isterler? Onların amacı nedir? Hıristiyanların amaçları nedir? Yahudilerin amaçları nedir? Bütün insanları kötü kimseler yapmak mı? Onların inançları ve Peygamberleri onlara, “Ey insanlar kötü kimseler olmaya çalışın” mı dedi? Veya melekler veya Peygamberler insanlara, “Ey insanlar, iyilerden olun” mu derler? Çünkü Yaratan iyileri sever, kötülerden nefret eder. O sekiz cennetleri iyiler için, yedi cehennemi kötüler için yarattı.

Merhaban, Selefi ulemaları. Esselamu `ala menittebe`al hudâ! Bunu selefi ulemalara söylemeliyim. Bütün Peygamberler ve temsilcileri ve evliyalar Ilahi Istikameti takip ederler. Bu Hıristiyanlıkta esas amaçtır. İnsanlara iyileri takip ettirmektir. Hiç bir peygamber insanları birbirleriyle kavga ettirip kötü şeylerle meşgul etmesini istemesi için gelmedi, hayır. Cenâb-ı Allah iyileri sever. İyilerden olmaya çalışın.

Selefi ulemaları, iyilik nedir? Söyleyin. Peygamberler Mührünün (s) Hadisi Şerifini bilmelisiniz. Hadisin Nebi (s)’de ne buyurdu? Bismillahirrahmanirrahiym,

الإيمان بضع وستون أو بضع وسبعون شعبة، أعلاها: لا إله إلا الله، وأدناها: إماطة الأذى عن الطريق. والحياء شعبة من الإيمان

El-imânu bid`a (ev salaasete) ve sebe`ûn şubatan `aalâha lâ ilâhe illAllah ve ednâha îmâtat el-edhaa min et-tarîk ve'l-hayyâ min el-îmân

“Imaan, 70 veya daha fazla daldan oluşur. En yüksek olanı şehadettir, en aşağısı olanı, ezâ verecek şeyi yoldan uzaklaştırmaktır (ve hayâ Imanın bir dalıdır)."

Bu hadisi bildiklerini zannediyorum. Elhamdülillah. Bu Hadis değil derlerse İslamdan çıkarlar. Bir kimsenin,“La İlahe İllallah Seyyidina Muhammedun Rasulullah” dediğini görürsen bu kimse İslam’a ve İslam dairesine girer. Evet? SubhanAllah. Ama “Biz Selefi ulemalarıyız” diye iddia edenler, bir kimse yanlış birşey yaparsa ona “müşriksin” veya “Sen kâfirsin” veya “Sen ibnu 'l-haramsın” veya “Sen bi’dat sahibisin” derler; Peygamberle (s) kavga ederler. Bakın, anlamalısınız bu Hadis-i Şeriftir. Peygamberler Mührü buyurdu ve o asla kendi adına konuşmadı. Cenâb-ı Allah

(İsra:96) ڪَفَىٰ بِٱللَّهِ شَہِيدَۢا

<< Benimle sizin aranızda gerçek şahit olarak Allah kâfidir >>

(Necm:2,3) وَمَا يَنطِقُ عَنِ ٱلۡهَوَىٰٓ إِنۡ هُوَ إِلَّا وَحۡىٌ۬ يُوحَىٰ

<< Battığı zaman yıldıza andolsun ki, arkadaşınız (Muhammed) sapmadı ve bâtıla inanmadı o, arzusuna göre de konuşmaz >>

Bütün Peygamberlerin konuşmaları vahiydir; o asla kendi adına birşey konuşmadı. Allahu Ekber, Allahu Ekber. Onlar Harameyni Şerifeyn’e o kadar çok askerler getirirler ve insanları müşrik diye suçlarlar. Bunu yapamazlar. Bu da Peygamberler Mührünün (s) bir Hadis-i Şerifidir:

من كفر مومن فقد كفر

Men kefera mu'minen fegad kefer.

Her kim bir mümine kafir derse, kendisi kafir olur.

Bir mü’mine "bu kâfirdir” diyemezsiniz. Bu suçlama o kimseye gelir ve o kâfir olur. “La İlahe İllallah Seyyidina Muhammedun Rasulullah” diyen bir kimse mü’mindir. Onlar Harameyni Şerifeyn’de mü’minlere, “Siz Müslüman değilsiniz; bi’dat sahibisiniz, haramsınız,” diye suçlamak için böyle ahmak insanları doldururlar. Bu yetkiyi onlara kim verir? Eğer kralları veriyorsa bu kralları o koltuğa oturtturanlar Cenâb-ı Allah’tan korkmalılar. Evet, “La İlahe İllallah Muhammedun Rasulullah” diyen mü’mindir. İslam için en yüksek seviyedir, ve de imanın en basit işaretidir. Oraya bir çivi koyan bir kimse görürseniz “Bu mü’mindir” diyebilirsiniz. Bakınca orada bir kimsenin kabuk koyduğunu görürseniz bu “Müslüman, mü’min değildir” diyemezsiniz.

Ve 73'e kadar pekçok dallar (fırkalar) vardır. Ve çoğunluk olarak, “Biz Selefi ulemalarıyız” diyenler bu Hadis-i Şerife bakmazlar. Bakıp bu Peygamberler Mührünün (s) buyurduğu bu Hadis-i Şerif hakkında bir, iki, veya üç'den daha fazla ciltler yazmalısınız. Bu kitaplar nerede? Bunu yapın ve bana da gönderin; ben öğrenmek istiyorum ama siz öğrenmek istemiyorsunuz. Siz sadece insanları haram, şirk, küfür, bi’dat ile suçlamasını bilirsiniz. Siz yanlış kimselersiniz ve Cenâb-ı Allah asla yanlış kimseleri sevmez. O doğru kimseleri sever. Sizi kim eğitiyor? Cenâb-ı Allah buyurur;

(Tövbe; 119) يَـٰٓأَيُّہَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ ٱتَّقُواْ ٱللَّهَ وَكُونُواْ مَعَ ٱلصَّـٰدِقِينَ

yaa eyyuhellezine `âmenû ittegullah ve kûnû ma`a s-sâdigîn.

<< Ey iman edenler! Allah`tan korkun ve doğrularla beraber olun >>

Sizin sâdıklarınız kimlerdir? Takip ettiklerinizin isimlerini yazın ve bana gönderin. Bana onların şimdi kabirde yattıklarını söylemeyin, hayır. Cenâb-ı Allah hitap eder; yaa eyyuhellezine `âmenû ittegullah ve kûnû ma`a s-sâdigîn. Cenâb-ı Allah’dan korkun. Ve kûnû ma`a s-sâdigîn: bu Ilahi Emir sadece Sahabe için mi yoksa bütün ümmet için mi? Sizin mübarek, sâdık kimseniz hem de Ilahi kimse olan hangisidir? İlahi ilmi olan kimdir? Ve size doğru yolu gösteren kimdir? Bu kimdir? Ey Selefi ulemaları! Şimdi takip ettiğiniz kimsenin bir ismini söyleyin. Kabirlerde yatanı sormuyorum, hayır.

Ayet-i Kerîme’yi anlarsınız; ve kûnû ma`a s-sâdigîn. Bütün sâdıklar öldü ve bu zamanda kimse yok zannetmeyin. Bu sâdıklar yok ise Kurân-ı Kerîm’in anlamı nedir? Ve kûnû ma`a s-sâdigîn. Hepsi öldü gitti diyorsanız emretmenin anlamı nedir? Bir kimse kabri ziyaret etmeye giderse ona “şirk” yapıyorsun diyorsunuz. Siz ölenleri kabul etmiyorsunuz ve bu hayatta bir tane sâdık kimse gösteremezsiniz. Bize bir tane gösterin ki takip edelim. Din, İslam bir oyuncak değildir.

Hayır, hayır, hayır, Ey Selefi ulemaları ve Vehhabiler! Edebe ve Cenâb-ı Allah’ın buyurduğu mü’minlere gelmelisiniz . Ey Vehhabiler! Sizin şimdi takip ettiğiniz kimdir, ismini söyleyin. Cenâb-ı Allah ve kûnû ma`a s-sâdigîn buyurur. Bu zamanda sâdıklar yok mu? Cenâb-ı Allah bu Ayet-i Kerîme’yi ne için gönderdi? Siz yanlış yoldasınız. Bana bazı doğru kimseler getirin veya ben onu görmeye gideyim. Ama siz yanlışsınız veya yalan söylüyorsunuz. Siz asıl özünüzden kaçıyorsunuz. Bir tane sâdıklardan getirin ve onun bu Hadis-i Şerif hakkında bir açıklama yapmasını veya bu kitap hakkında bir tefsir yapmasın söyleyin ve bana bu kitabı gönderin. Bunu yapamazsınız. Bunu yapamazsanız yanlış yoldasınız ve Cenâb-ı Allah size burada ve buradan sonra ceza verecek.

Onun için Vehhabilerin çoğunun yüzlerinde nûr yoktur. Cenâb-ı Allah bizi affeylesin. Ey insanlar! İslam o kadar nettir. İçinde anlaşılmayan birşey yoktur. Herşeyi anlayabilirsiniz. Ama Cenâb-ı Allah buyurduğu gibi; fes'el bihi habîrâ, "Sen bunu haberdar olana sor" (25:59). Herhangi bir kimseye sormayın, habîrâ, haberdar olana sorun ve kitaplarınızı yazın. Pekçok kitapları yaktınız ve kitaplar yakmak size göre değildir. Düzeltmek için başka bir kitap yazıp öbür kitabı yakıp yok etmek haramdır. Ve şimdi bütün dünya bilmeli.

Müslümanlar, yanlış Müslümanlar; Hıristiyanlar, yanlış Hıristiyanlar; Yahudiler, yanlış Yahudiler; Hindular, yanlış Hindular. Hepsi doğru olanı söylemeye gelmeliler. Doğrular sadece bir tanedir ama yalanlar sayısızdır. Cenâb-ı Allah’tan korkun.

(Burûc:12) إِنَّ بَطۡشَ رَبِّكَ لَشَدِيد

<>

Cenâb-ı Allah Ilahi Lanetini gönderirse, Ilahi Öfke başlarsa, Onu kimse durduramaz. Cenâb-ı Allah en şerefli olan Seyyidina Muhammed (s)’in hürmetine affeylesin. Zidhu Ya Rab İzzu Ve Şerefa Nûren Ve Surura….

Fatiha.

(42 dakika) İyidir.

(608 000) Bu gün pazardır (dans). Katılanlar kendilerini eğlendirmeye giderler ama olamaz. Bunu dikkate almazlarsa, bu zayıf kulu insanları hitap ettireni asla bu hayat ve gelecek hayattan zevk alamazlar. Bu bir ikazdır.

Fatiha.

UA-984942-2